Fiets Labyrint

Locatie: Peppelstek, Urk

Totaal benodigd: € 2.000

Giften zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de belastingdienst. Klik hier voor meer informatie over giften aan goede doelen.

Doneer nu

Waar gaat je donatie heen

In activiteitencentrum Peppelstek worden activiteiten individueel of in groepsverband aangeboden. Uitgangspunt hierbij is het ontwikkelen en/of behouden van vaardigheden. Dit wordt gedaan door ontwikkelingsgericht spelmateriaal aan te bieden en aandacht te hebben voor het sociale aspect, creativiteit en activiteiten die de zintuigen prikkelen. We zoeken hierbij een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Bij alles staat veiligheid en saamhorigheid centraal. 

Een fiets labyrint past heel mooi in ons dagprogramma, het helpt de cliënten om vol zelfvertrouwen en plezier te fietsen met interactieve routes van waar men maar wil in binnen- en buitenland. Omdat de bewegingstrainer is aangesloten op een beeldscherm, is het een activiteit die individueel wordt uitgevoerd door de 'fietser' maar in groepsverband beleefd kan worden door het scherm. De cliënt maakt het simpel om  in beweging te zijn om een ongedwongen manier. Een stukje buiten wordt op een eenvoudige manier naar binnen gebracht en dat is voor deze doelgroep heel erg mooi, omdat ze bij de meeste activiteiten afhankelijk zijn van anderen. Bewegen en het op stap gaan is helaas geen vanzelfsprekendheid voor deze doelgroep.